Backstage tijdens de try-out in Schoonhoven. Foto: Kevin de Bruin
Backstage tijdens de try-out in Schoonhoven. Foto: Kevin de Bruin (Foto: Kevin de Bruin)

'Feel good' musical Hairspray in de Vijf Zinnen

GORINCHEM - Theatergroep Manteau speelt komend weekend - zaterdag 6 en zondag 7 april - de 'feel good' musical Hairspray in de Vijf Zinnen. Na twee succesvol ontvangen try-outs in Schoonhoven is de fanatieke groep spelers helemaal klaar om bezoekers het Baltimore van 1962 te leren kennen.


De voorstelling draait om Tracy Turnbland. Zij is een grote volslanke meid die met haar kapsel helemaal mee wil gaan met haar tijd (Baltimore, 1962). Ze heeft een grote droom: een plekje veroveren in de meest populaire televisieshow van haar tijd, de Corny Collins Show. Tracy krijgt het gevoel aangepraat dat ze door haar lichaam geen kans maakt om te stralen, maar door haar ongedwongen enthousiasme en hippe danspasjes weet ze vol overtuiging toch een plekje in de show te bemachtigen. Dit uiteraard tot grote ergernis van de huidige ‘dance queen’ Amber von Tussle die denkt dat Tracy te beeldvullend is. Als Ambers vriend Link, de sterdanser van de show, ook nog eens een oogje op Tracy krijgt, is de maat pas echt vol voor deze drama queen.

De twee meiden gaan een bittere en muzikale strijd aan om de kroon van Miss Hairspray te mogen dragen. Ondertussen verandert er van alles in de televisiestudio van Baltimore. Langzaamaan wordt Tracy het gezicht van het onderdrukte ‘gewone volk’ en geeft de meid de mensen hoop dat op televisie komen niet enkel voor de rijke elite is. Eigenlijk wil iedereen (dik, dun, rijk, arm) wel een plekje bemachtigen in die spectaculaire en steeds diversere Corny Collins Show. Is televisie niet voor iedereen?

Kaartjes voor de show zijn momenteel nog verkrijgbaar via de Vijf Zinnen (voormalige Nieuwe Doelen). 

Meer berichten