Juan Pablo de Santiago werd geinterviewd door tv-presentator Twan Huys. Foto: IFFG
Juan Pablo de Santiago werd geinterviewd door tv-presentator Twan Huys. Foto: IFFG

Twan Huys opent filmfestival

GORINCHEM - De derde editie van het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) is donderdagavond officieel van start gegaan. Niemand minder dan Twan Huys praatte de Mexicaans getinte openingsavond aan elkaar.

De Mexicaanse klanken van Los Mezcales verraadden het al: Theater Vijfzinnen was donderdagavond hét decor voor de aftrap van editie drie van het IFFG. De Mexicaanse film 'Sueño en Otro Idioma', in het Nederlands 'Ik droom in een andere taal', was de allereerste film van het IFFG 2019. De 27-jarige acteur Juan Pablo de Santiago, die ook in Narcos en El Chapo speelt, gaf acte de présence in Gorinchem om uitleg te geven over het meeslepende verhaal over een hechte vriendschap tussen twee oude mannen die een groot geheim met zich meedragen.

Staande ovatie

De Mexicaanse acteur werd na de filmvertoning getrakteerd op een staande ovatie van het publiek, waarna hij geinterviewd werd door televisiepresentator Twan Huys, die ook de opening op vakkundige wijze verzorgde. "De wereld is dit weekend even in Gorinchem met films vol bijzondere verhalen", stelde hij.

Kaarten

Vanaf vrijdag 12 april tot en met zondag 14 april zijn nog liefst 21 films te bewonderen, verspreid over drie theaters: Vijfzinnen, 't Pand en Peeriscoop. Net als bij de openingsavond zijn er interessante QA's met internationale gasten en worden films getoond die stof geven tot napraten. Benieuwd naar het filmaanbod en/of wilt u nog uw kaarten kopen? Kijk op www.iffg.nl

Meer berichten