Foto: Peter van Geest
Foto: Peter van Geest

Rapid ondanks sterke wedstrijd puntloos naar huis

GORINCHEM - In de afgelopen weken typeerde zich door aardig wat blessureleed voor het eerste damesteam van Rapid. Enkele basisspeelsters inclusief keepster ontbraken, maar zijn inmiddels weer op de goede weg terug. Zodoende ging de ploeg vol vertrouwen van start tegen Etten-Leur.

De eerste helft werd knap gedomineerd door de uitploeg, die Etten-Leur aardig wat benauwde momenten wist te geven. De huidige nummer 2 in deze klasse wist zich geen raad met het stabiele, gecontroleerde spel van Rapid. De kansen via de stick van Annabel de Ridder en Nikki van Doesburg misten helaas op een haar na het doel.

Even leek het er op dat Rapid via een strafbal dicht bij de openingstreffer zou zijn. Er werd beoordeeld dat aanvaller Nikki werd gehinderd door de Brabantse keepster en gaf in eerste instantie een strafbal aan. Maar na overleg besloot arbitrage dat een lange corner voor Rapid voldoende was.

Tot diep in de tweede helft wisten beiden ploegen niet te scoren. Pas tegen het einde van de tweede helft viel het eerste doelpunt voor Etten-Leur. Daarna wist Rapid weer dicht bij een gelijkmaker te komen en liet ook zien dat de verdediging niet zo maar boog voor de thuisploeg. Onder andere Lisa Hoornstra gaf menig aanvaller van Etten-Leur het nakijken met sterk verdedigingswerk.

Beslissing

De beslissing viel in de laatste paar minuten, toen de Brabanders opnieuw met moeite wisten te scoren. Een teleurstellende uitslag voor de Gorinchemse ploeg, maar tegen de nummer 2 uit de competitie rest niets anders dan trots zijn op het mooie spel dat Rapid heeft getoond.

Meer berichten