De schaal werd dinsdag op De Uilenhof uitgereikt. Eigen foto
De schaal werd dinsdag op De Uilenhof uitgereikt. Eigen foto (Foto: Picasa)

De Uilenhof verdient gouden Schoolkantine Schaal 2019

GORINCHEM - De Uilenhof heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. De schaal werd dindsdag, tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine, uitgereikt door de Schoolkantine-brigadier van het Voedingscentrum.

De Uilenhof heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen. Directeur van Horssen zegt: "Het aantal broodjes gezond wat over de toonbank gaat is de afgelopen maanden flink gestegen."

Richtlijnen

Beide kantinemedewerksters hebben de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. 'Wij vinden dat gezonde voeding een essentieel onderdeel is van een gezonde leefstijl is. Meerdere onderzoeken hebben laten zien dat gezonde voeding bijdraagt aan een gezonde leefstijl, een goed welbevinden en goede schoolresultaten.'

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen.

Meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

Meer berichten