"Ook dit jaar doe ik mijn best om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF Kankerfonds",  zegt  Kyra Mikhout uit Woudrichem. Eigen foto
"Ook dit jaar doe ik mijn best om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF Kankerfonds", zegt Kyra Mikhout uit Woudrichem. Eigen foto (Foto: )

Kyra Mikhout (12) bij Kippenloop voor Kankerbestrijding

WOUDRICHEM - De 12-jarige Kyra Mikhout uit Woudrichem bereidt zich voor op de vijftiende editie van de Kippenloop. "Op 15 juni loop ik 25 kilometer in de omgeving van Katwijk aan Zee", aldus Kyra. "Mijn doel is om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor de strijd tegen kanker."

De Kippenloop is een groot wandelevenement met duizenden deelnemers. De opbrengst gaat naar de KWF Kankerbestrijding, voor twee wetenschappelijke onderzoeksprojecten: 'Afkickstrategie voor medicijnverslaafde kankercellen' en 'Vaccin ter behandeling en preventie van kanker'.
"De Kippen- en Kuikenloop loopt als een rode draad door mijn leven", zegt Kyra. "In 2007 deed ik voor het eerst mee met de vijf kilometer van de Kuikenloop. Toen nog in de wandelwagen. Daarna een aantal keren de vijftien kilometer. Dit jaar wil ik voor de tweede keer de uitdaging aangaan om 25 kilometer te gaan lopen."

Zusje Daimy

Kyra is enórm gemotiveerd om mee te doen en liep voorheen al 18.000 euro bij elkaar. Waar die motivatie vandaan komt? "Op 25 september 2003 werd mijn zusje Daimy Mikhout geboren. Toen ze vijf maanden oud was ontdekten ze een hersentumor bij haar. Na een zware operatie volgden vele en zware chemokuren. Helaas heeft mijn zusje Daimy de strijd tegen kanker niet kunnen winnen; zij overleed op 4 juni 2005."

Opa

En dat is nog níet alles, zo blijkt: "Ook mijn opa, Cees Mikhout, kreeg in 2010 kanker en overleed in 2011. Daarnaast ken ik persoonlijk een aantal mensen die kanker hebben en daarvoor nu behandeld worden. Daarom wil ik mij inzetten voor de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte. Ik weet als geen ander waarom het zo belangrijk is dat er veel en goed onderzoek gedaan wordt naar nieuwe en betere behandelmethoden."

Actiepagina

Wie Kyra met één van haar acties niet kan bereiken en haar tóch graag steunt, kan dat doen via haar persoonlijke actiepagina https://acties.kwf.nl/fundraisers/kyaramikhout/kippenloop-2019 ,
e-mail kyaramikhout@hotmail.com of door een sponsorformulier in te vullen op
www.kyaramikhout.simpsite.nl. "Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen hoe je je bijdrage kunt geven", besluit Kyra.

Meer berichten