Wethouder Lizanne Lanser onthult de nieuwe naam. Eigen foto
Wethouder Lizanne Lanser onthult de nieuwe naam. Eigen foto (Foto: )

MFC Hoogblokland officieel geopend

HOOGBLOKLND - Wethouder Lizanne Lanser heeft donderdag het Multifunctioneel Centrum (MFC) in Hoogblokland officieel geopend. Zij deed dit door de naam van het nieuwe gebouw te onthullen: Den Hoek. Deze naam is ingebracht door de inwoners van Hoogblokland via een naamgevingscommissie.

Na de onthulling van de naam gaf Sportvereniging Hoogblokland een optreden in de gymzaal en openden kinderen de entree naar het gedeelte met de scholen en kinderopvang Wasko. Muziekvereniging Symphonia verzorgde een muzikale afsluiting van de feestelijke bijeenkomst.

Multifunctioneel

Het nieuwe gebouw staat op de locatie van het voormalige dorpshuis 'De Hoeksteen' en de oude OBS met kinderopvang. Het MFC biedt huisvesting aan de Tilgroep (dorpshuis met dorpshuiskamer), een sportzaal, CBS de Wegwijzer, OBS den Beemd en Wasko kinderopvang.

Wethouder Lizanne Lanser: "Realisatie van een prachtig idee bleek een traject van lange adem. Ik ben er trots op dat alle partijen dit door samenwerking voor elkaar hebben gekregen. Hoogblokland is er een prachtige voorziening rijker van geworden."

Ontstaan

Eind 2011 is door het dorp het Masterplan Hoogblokland bij het college van de toenmalige gemeente Giessenlanden ingediend. Hierin werd aangegeven dat er in Hoogblokland veel ruimte in beslag wordt genomen door de huidige twee scholen en het dorpshuis met gymzaal. Terwijl deze op andere tijden van de dag leeg stonden. Het dorp verzocht om functies te combineren en onder te brengen in één gebouw. Gesprekken tussen inwoners en gemeente volgden en zo ontstond uiteindelijk het project.

Tijdcapsule

Op 8 maart 2018 markeerden betrokkenen en schoolkinderen symbolisch de start van de bouw. Het oude dorpshuis en het eerste deel van de oude OBS en kinderopvang waren toen al gesloopt. De scholen hebben een tijdcapsule gemaakt, gevuld met inbreng van alle gebruikers. Deze capsule is ingegraven onder de entree van de scholen, als blijvende herinnering aan het ontstaan van het gebouw. Het nieuwe MFC is op 20 december 2018 opgeleverd. Vervolgens moest het resterende deel van de oude OBS gesloopt worden en het schoolplein/speelterrein aan de achterzijde aangelegd worden. Tot slot is het plein aan de voorzijde gerealiseerd.

Meer berichten