Startsein bouw 49 woningen

GORINCHEM - Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Heijmans Vastgoed gaven vorige week woensdag, samen met wethouder Ro van Doesburg, het startsein voor de bouw van 49 duurzame woningen in het deelgebied De Eilanden van Hoog Dalem. Dit is gevierd met een feestelijke handeling voor kopers en andere betrokkenen. Nagenoeg alle woningen zijn verkocht.

Het woningprogramma van deze fase (1.3 en 2.1) bestaat uit een mix van rijwoningen, variërend van 115 tot en met 165 vierkante meter, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen met garage. De woningen uit fase 1.3 zijn zes rijwoningen in een blok (type Vaandrig), die samen de uitstraling hebben van een royaal landhuis. De huizen liggen op een privé-eiland met vrij uitzicht op het groen. Fase 2 bestaat uit 43 woningen, waaronder rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen met garage. Het ontwerp van de woningen is van Geesink Weusten Architecten en is een mix van twintiger jaren architectuur met schuine daken, overstekken, topgevels en verspringende gevels en van een landelijke stijl met veranda's en houtwerk op de gevels.

Alle woningen zijn duurzaam en zijn voorzien van zonnepanelen.

De woningen uit fase 2 zijn daarnaast gasloos en voorzien van individuele bodemwarmtepompinstallaties.

De Eilanden ligt in het noorden van de nieuwbouwwijk Hoog Dalem. Het deelgebied is, net zoals de eerder realiseerde deelgebieden Fort Steurgat, Fort Blauwkapel en Fort Hinderdam, opgezet in de sfeer van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Hoog Dalem ligt tegen de weilanden van Gorinchem aan en vlakbij het water van de Boven Merwede. De wijk krijgt een uitgesproken groen en waterrijk karakter en ligt tegelijkertijd op korte afstand van de oude binnenstad en diverse voorzieningen als scholen, winkels en zorg. Met komst van het nieuwe winkelcentrum is Hoog Dalem een volwaardige en ook een van de meest populaire woonwijken van Gorinchem geworden.

De eerste woningen van fase 1 van De Eilanden zijn inmiddels opgeleverd. De bouw is in handen van Bouwcombinatie Hoog Dalem V.O.F. (Heijmans en BAM Wonen). Kijk voor meer informatie over het plan en het woningaanbod op www.hoogdalem.nl. 

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
AM, afdeling in- en externe communicatie, telefoon 030 6097222 of communicatie@am.nl.
Illustraties in hoge resolutie zijn te downloaden bij het persbericht op www.am.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema's 'Gedurfde duurzaamheid', 'Inclusieve stad', 'Healthy urban living and working', 'Stad- en gebiedmaker' en 'Gelukkig leven'. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl.

Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden en bouwt samen met hen aan de ruimtelijke contouren van morgen.

Meer berichten