Gert Fortgens komt vrijdag naar het Huis van Inspiratie. Eigen foto
Gert Fortgens komt vrijdag naar het Huis van Inspiratie. Eigen foto

Gert Fortgens naar het Huis van Inspiratie

Het Huis van Inspiratie ontvangt de komende tijd iedere vrijdagmiddag een gast die in gesprek gaat over het thema 'bomen'. Op 24 mei is dat Gert Fortgens, directeur van Trompenburg Tuinen en Arboretum in Rotterdam. Aanvang: 14.00 uur op de begane grond van het Gorcums Museum. Deelname is gratis.

GORINCHEM - Over de boom, de inspiratiebron voor de tentoonstelling Dromen van Bomen in het Gorcums Museum, valt veel meer te vertellen dan je op een kunstwerk ziet. Deze middag krijgen de bezoekers een rondgang langs de geëxposeerde werken door Gert Fortgens, dendroloog (boomdeskundige) en directeur van Trompenburg Tuinen Arboretum in Rotterdam. Feiten en anekdotes wisselen elkaar af. Niet om de bezoekers uit de droom te helpen, maar vooral om de verwondering te delen over wat een boom is en voor ons betekent.

Plantentuin

Trompenburg is een prachtig aangelegde plantentuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. De tuin ligt aan de rand van het centrum van Rotterdam in de wijk Kralingen en is een ware schatkamer voor plantenkenners en een weldaad voor wandelaars op zoek naar rust in een drukke stad.

Meer berichten