Het echtpaar Savidis-Andreadis werd gefeliciteerd door burgemeester Reinie Melissant-Briene. Foto: Gemeente Gorinchem
Het echtpaar Savidis-Andreadis werd gefeliciteerd door burgemeester Reinie Melissant-Briene. Foto: Gemeente Gorinchem

Briljanten huwelijk echtpaar Savidis-Andreadis

GORINCHEM - Burgemeester Reinie Melissant-Briene bezocht het echtpaar Savidis-Andreadis om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum, op 20 mei.

Georgios Savidis en Sofia Andreadis hebben elkaar in 1952 in Griekenland, in een dorp in de buurt van Káto Poróïa, in de provincie Serres. In 1954 zijn zij met elkaar getrouwd, waarna zij met het gehele dorp hun bruiloft vierden.

Emigratie
In 1963 ging de heer Savidis in Utrecht werken bij Smits. Toen Smits in 1965 verhuisde naar Vuren, verhuisde de heer Savidis met het bedrijf mee, op voorwaarde dat zijn vrouw en zoon ook naar Nederland mochten komen. Hij liet immers ook al zijn vrienden in Utrecht achter en zou anders niemand kennen in het dorpje waar hij naar toe zou verhuizen. Smits regelde al het papierwerk en meneer Savidis kreeg een woning toegewezen voor zijn gezin in Herwijnen.

Niet lang na hun bruiloft in Griekenland werden zijn de trotse ouders van een zoon die daar is geboren. Na de komst van zijn vrouw en zoon naar Nederland, kregen zij een dochter.

Verhuizing
In 1974, toen hun dochter 9 jaar was, verhuisde het gezin naar Gorinchem. Zij gingen in Gorinchem wonen omdat zowel de heer als mevrouw Savidis een baan kregen bij de verffabriek. Daarnaast stak de heer Savidis graag de handen uit de mouwen om te verven en te metselen en handwerkte en kookte mevrouw Savidis graag. Tijdens de laatst jaren van zijn werkzame leven heeft de heer Savidis nog bij de Durox in Vuren gewerkt. Trots vertelt de heer Savidis dat zij nu dus al 45 jaar in Gorinchem wonen.

Familie
Het echtpaar heeft naast hun twee kinderen, drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Ze genieten, na een leven hard werken, in rust van hun oude dag. Ze houden van lekker eten, drinken en tv kijken. Het echtpaar vindt het ontzettend leuk dat ze, door de huwelijksjubilea van 50, 60 en 65 jaar, nu voor de derde keer een burgemeester in hun huis mochten ontvangen.

Viering van het jubileum
De heer en mevrouw Savidis hebben het bijzondere jubileum met het hele gezin gevierd.

 

Meer berichten