GKVEnomics eindigt de veldkompetitie op een vijfde plaats. Foto: Rachel den Boer fotografie
GKVEnomics eindigt de veldkompetitie op een vijfde plaats. Foto: Rachel den Boer fotografie (Foto: Rachel den Boer fotografie)

GKV Enomics sluit veldcompetitie winnend af

GORINCHEM - In de laatste wedstrijd van de veldcompetitie behaalde GKVEnomics thuis een 22-18 overwinning op Molenvliet, in de streekderby tegen Merwede/Multiplaat. Voor de ploeg uit Sliedrecht betekent dit resultaat degradatie naar de eerste klasse.

Op deze feestdag met reünie, ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan, zagen de talrijke toeschouwers - onnder wie veel oud-leden - een boeiende wedstrijd. De Gorcumse korfballers waren vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Met Kevin van Beest en Mats den Besten in ieder vak als makkelijk scorende spitsen was het GKVEnomics dat eenvoudig een 11-5 voorsprong opbouwde. De ruststand was 11-7. Na rust trok Merwede het intiatief naar zich toe, geholpen door slordig spel in de GKV-aanval. De Mewedianen kwamen terug tot op één punt verschil; 14-13. Met wissel Panagos in de ploeg wer het tij gekeerd. Door beide genoemde spitsen werd de stand, met nog tien minuten te gaan, naar 18-15 getild. Merwede geloofde niet meer in een ommekeer en de einduitslag werd 22- 18. GKVEnomics eindigt heirmee de veldkompetitie op een vijfde plaats.

Afscheid

Na afloop nam de selectie afscheid van trainer- coach Niels Mastijn, die na drie mooie jaren Deetos Dordrecht gaat trainen. Tekend voor de goede sfeer is dat de hele selectie van het eerste en tweede in tact blijft. Alle GKV'ers stortten zich daarna in het geweldige feestgebeuren van GKV90.
 

Doelpuntenmakers:
Mats den Besten 8
Kevin van Beest 7
Ferry Gruijters 3
Niek van der Weijden 2
Ismay Bussing 1
 

Uitslagen:
GKVEnomics – Merwede/Multiplaat 22-18
Nieuwerkerk - Valto 20-21
Vriendenschaar – Swift 23-24
Oranje Wit - HKC 22-21
 

Stand:
Swift 14-28 (kampioen)
Nieuwerkerk 14-20
HKC 14-18
Oranje Wit 14-13
GKV Enomics 14-11
Vriendenschaar 14-9
Valto 14-8 (beslissingswedstrijd )
Merwede/Multiplaat 14-5 (gedegradeerd)

Meer berichten