Burgemeester Reinie Melissant-Briene bezocht het jubilerende echtpaar dinsdagmiddag. Eigen foto
Burgemeester Reinie Melissant-Briene bezocht het jubilerende echtpaar dinsdagmiddag. Eigen foto

Diamanten huwelijk echtpaar Van Herreveld-Linschoten

GORINCHEM - Burgemeester Reinie Melissant-Briene bezocht dinsdagmiddag het echtpaar van Herreveld-Linschoten, om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum.

De heer (Cor) van Herreveld en mevrouw (Corrie) Linschoten, destijds 15 en 21 jaar oud, leerden elkaar kennen in het najaar van 1954 in Haaften, de woonplaats van de heer van Herreveld, in de mandolineband "de Momagita's".

Liefde voor muziek
De liefde voor muziek heeft hen samen gebracht en in hun verkeringstijd die daarna volgde, zongen zij gezamenlijk in de band. De band trok rond langs de dorpen in de omgeving en ze hadden een fantastische tijd.

Uitbreiding van het gezin
In 1959 trouwden de heer en mevrouw Van Herreveld in Zaltbommel. Zij werden de trotse ouders van 2 kinderen. Ook kregen zij 5 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Hun levenslied is "O Heideroosje" en bijna wekelijks brengt de heer Van Herreveld nog roosjes voor zijn lief mee, aldus de heer Van Herreveld. Het echtpaar Van Herreveld komt graag in de "ontmoetingskerk", waar zij al heel lang actief lid zijn.

Vrijwilligerswerk
Ook als vrijwilligers zijn de heer en mevrouw Van Herreveld actief. Het echtpaar heeft zo'n 20 jaar lang geholpen om op zondag in het ziekenhuis de bedden naar de kerkdienst te brengen. Daarnaast zijn zij tot eind vorig jaar ook 20 jaar lang actief geweest in de Bannehof, waar zij bewoners bezochten en samen met de bewoners zongen.

Viering van het jubileum
De heer en mevrouw Van Herreveld vieren hun 60-jarige jubileum met familie en vrienden onder het genot van een heerlijk diner op zondag 23 juni.

Meer berichten