De gedumpte bokjes.
De gedumpte bokjes.

Schattige bokjes gedumpt

GORINCHEM - Twee jonge dwerggeitenbokjes zijn vrijdag gedumpt bij de parkeerplaats van natuurgebied De Avelingen aan de Nieuwe Wolpherensedijk. Dat gebeurde tussen zes en echt uur 's morgens. Twee jonge dierenvrienden hebben voor deskundige opvang gezorgd voor deze schatiige, vriendelijke diertjes.

Het is triest om te zien hoe er met ongewenste aanfok wordt omgegaan. De politie wil er geen mankracht op inzetten. Mogelijk doen ze dit wél als er gerichte tips op binnenkomen. Wie op voorgenoemde tijd en locatie iets verdachts heeft waargenomen, kan dit melden bij de politie. Degene die verantwoordelijk is voor deze dieronvriendelijke actie kan dan ter verantwoording worden geroepen.

Verantwoord bezig

Gelukkig zijn de meeste hobbyfokkers op een verantwoorde manier bezig met het houden van hun dieren. Helaas komt dit soort schrijnende situaties echter ook voor. Daarom een oproep aan dierenhouders: Denk na voor je besluit met je dieren te fokken. Ze blijven niet altijd klein en schattig. Het zijn levende wezens, die afhankelijk zijn van jou; het is jouw verantwoording ervoor te zorgen dat ze een goed leven kunnen hebben. En goed voor je dieren zorgen geeft een stuk meer voldoening dan dumpen als ze niet meer van pas komen...

Meer berichten