De officiële opening werd verricht door  burgemeester Reini Melissant-Briene en hoofdsponsor Dhr. Sullmann. (Foto: Cok Slijkoord)
De officiële opening werd verricht door burgemeester Reini Melissant-Briene en hoofdsponsor Dhr. Sullmann. (Foto: Cok Slijkoord) (Foto: Cok Slijkoord)

Opening nieuw onderkomen De Blauwe Anemoon

Zaterdag 7 september vond de officiële opening van het prachtig gerestaureerde, monumentale pand aan de Arkelse Onderweg 36 plaats, waarna inloophuis De Blauwe Anemoon zich de trotse bewoonster mocht noemen van genoemd pand.

Door Cok Slijkoord

GORINCHEM – Wie kent niet de Cruijffiaanse uitspraak 'Elk voordeel heb z'n nadeel'. Omgekeerd is dat ook het geval, bewijst De Blauwe Anemoon. Het fraaie pand aan de Willem de Vries Robbéweg 1 werd verlaten nadat het nieuwe pand aan de Arkelse Onderweg werd aangeboden. Dat nieuwe pand is zo mogelijk nog fraaier, oogt groter en als klap op de vuurpijl heeft men daar ook nog de beschikking over een mooie eigen parkeerplaats. Dit alles brengt wel met zich mee dat er meer aandacht moet komen voor de te organiseren activiteiten, waardoor er een dringende behoefte is ontstaan aan een activiteitenleid(st)er.

Om exact 11.00 uur werden de genodigden door voorzitter Margreet Verboom welkom geheten, waarna ze het woord gaf aan de beschermvrouwe van De Blauwe Anemoon, burgemeester Reini Melissant-Briene. In haar toespraak sprak ze o.a. haar waardering uit voor de vele vrijwilligers die het prachtige werk van De Blauwe Anemoon mogelijk maken. Vervolgens was het woord aan directeur Sulmann van de naastgelegen supermarkt Nettorama in zijn vertegenwoordiging van hoofdsponsor. Gezamenlijk werd de officiële opening verricht, waarna de genodigden werden uitgenodigd om het nieuwe pand van De Blauwe Anemoon te bezichtigen. Eenmaal binnengekomen wachtte hen een verrassing. Het gezelschap werd opgewacht door stadsomroeper Roy Grünewald en de voorzitter van Lionsclub Gorinchem & Omstreken. Zij hebben deze zomer de "Gorcumse Geheimen" georganiseerd en uit de daarmee gegenereerde inkomsten werd maar liefst een gift van €.3.000,-- aan De Blauwe Anemoon geschonken. Er waren nog meerdere giften van gasten en genodigden, waarna het in een informele sfeer nog lang gezellig bleef.

Meer berichten