Vrijdag 13 september treedt Martijn Koning op. (Foto: Merlijn Doomernik)
Vrijdag 13 september treedt Martijn Koning op. (Foto: Merlijn Doomernik) (Foto: Merlijn Doomernik)

Bijzonder seizoen Theater 't Pand

Theater 't Pand bestaat dertig jaar, en dit wordt de aftrap naar een wel heel bijzonder seizoen.

GORINCHEM - Ruim zeventig voorstellingen zullen er plaats gaan vinden. 't Podium biedt, zoals alle voorgaande jaren, een plaats aan nieuw aanstormend talent, en de reeds gevestigde kleinkunst orde. Wie zijn er niet groot geworden op het podium van de kleinste schouwburg van Nederland. En natuurlijk komen ze weer terug naar de Korenbeurs. Om ons nu al kennis te laten maken met de oudjaarsconferences, welke natuurlijk voor ze op oudjaars avond op TV komen, eerst uitgeprobeerd moeten worden op het welwillende publiek van theater 't Pand.

Maar ook de winnaars van de festivals van afgelopen seizoen mogen we verwelkomen, net als diegene die komend seizoen het Amsterdams Kleinkunst Festival en Camaretten gaan winnen. Want ook deze try-ots staan in 't Pand om later in het jaar in het "Luxor" of het "de Lamar" uit te gaan maken wie daadwerkelijk zich tot winnaar mag kronen. Er zijn weer voorstellingen van de opleidingen op kleinkunst gebied, de lammeren tour van de Koningstheater Academie, en studenten van de Paul van Vliet Academie zullen zich laten zien. Verder heel veel muziek, niet alledaagse muziek, maar wel heel bijzonder. Van Cubaans tot Brecht/Weill en van Bigband tot levenslied zullen 't Pand laten swingen. Martin Simek komt zijn voorstelling spelen en oud mister Purper Eric Brey zal achter de piano plaats nemen. Musical ster Marjolein Touw speelt voor ze de musical Hello Dolly instapt nog haar solo voorstelling in 't Pand. Kortom een zeer gevarieerd programma, voor een zeer gevarieerd maar geweldig Pand publiek.

Vrijdag 13 september treedt Martijn Koning op met de Oudejaarsconference 2019. Martijn Koning zal het jaar 2019 te lijf gaan zoals alleen hij dat kan: met een onstuimige energie, denderend door de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, porrend, uitdagend en van de hak op de tak. Aanvang 20.30 uur, entree € 10.00. Zaterdag 14 september staat Karin Breurs in Theater 't Pand op de planken, met de voorstelling Love is Wonderful! Karin verwelkomt haar publiek in een warm bad van liefde. Aanvang 20.30 uur, entree € 10,00.

Dinsdag 17 september is er Filmhuis, aanvang 20.15 uur. Entree € 8.00 incl. kopje koffie of thee. De film is De Dirigent. Biopic over de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent ter wereld: Antonia Brico. Zij wordt in 1902 als Wilhemina Wolthius in R.dam geboren. In 1908 verhuisd zij met haar adoptieouders naar de VS. Na een opleiding in de VS vertrekt ze in 1927 naar het conservatorium in Berlijn, waar ze als eerste Amerikaanse afstudeert. In 1930 debuteert ze als eerste vrouwelijke dirigente voor het Berlijns Filharmonisch Orkest en in 1938 staat ze voor het New York Filharmonisch Orkest.

Meer berichten