Kapper William van der Steen van Haarkoning in Gorinchem draagt het IFFG en haar activiteiten een warm hart toe. (Foto: IFGG)
Kapper William van der Steen van Haarkoning in Gorinchem draagt het IFFG en haar activiteiten een warm hart toe. (Foto: IFGG) (Foto: )

IFFG: speciale Voorpremière van film Kapsalon Romy

Het IFFG organiseert op zondag 22 september een speciale Voorpremière van de film Kapsalon Romy. De alom geprezen film die op een ontroerende, grappige en liefdevolle manier aandacht vraagt voor de aandoening dementie. Bij uitstek een film die mooi aansluit bij Wereld Alzheimerdag aldus de organisatie van het IFFG. Deze dag valt dit jaar op zaterdag 21 september en vraagt hiermee aandacht voor deze aandoening. Het is een echte familiefilm, doordat het thema vanuit drie verschillende generaties bekeken wordt.

GORINCHEM - Namelijk vanuit oma, moeder en (klein)dochter, dat maakt de film voor alle leeftijden zo interessant. De film gaat in première bij het Nederlands Film Festival maar is al uitverkocht, voor de voorpremière in Gorinchem zijn nog kaarten te bestellen. Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen...

De film Kapsalon Romy won al diverse awards waaronder de BFF award in Kristiansand. De jury gaf aan onder de indruk te zijn van het goede acteerwerk. De film zorgt voor verbinding tussen alle generaties, van jong tot oud. Kapper William van der Steen van Haarkoning in Gorinchem draagt het IFFG en haar activiteiten een warm hart toe. Bij deze film heeft hij een speciale actie, heb je voor 22 september een afspraak in zijn kapsalon? Dan maak je kans op gratis kaartjes voor Kapsalon Romy op zondagmiddag 22 september om 15.00 uur in VUE, aan de Appeldijk 59 in Gorinchem. Kaartverkoop aan de kassa op basis van beschikbaarheid. Reserveren tickets via www.iffg.nl.

Meer berichten