Het team van Morgen Uitvaart. (Foto: Privé)
Het team van Morgen Uitvaart. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Morgen Uitvaart staat stil bij Vergankelijkheidsdag

Op 23 september wordt voor het eerst in Nederland Vergankelijkheidsdag gehouden. Op Vergankelijkheidsdag staan we stil bij onze sterfelijkheid. De sterfelijkheid van jezelf, van je partner, van je kinderen, van je ouders en/of van alle andere lieve, unieke, prachtige mensen om je heen. Want waarom zouden we wachten met 'stil te staan bij je sterfelijkheid?'. Op Vergankelijkheidsdag kun je bijvoorbeeld over uitvaartwensen praten, een wilsverklaring of testament laten opstellen.

GORINCHEM - Je kan ook een toost op het leven uitbrengen met familie of vrienden, een brief schrijven aan je partner of kinderen of aandacht geven aan je bucketlist. Bel iemand op die het moeilijk heeft vanwege het verlies van een dierbare óf breng een bezoek aan een (natuur)begraafplaats. En zo zijn er uiteraard nog vele andere dingen die je kan doen. Morgen Uitvaart omarmt vergankelijkheidsdag. Enerzijds omdat het belangrijk is om in het nu te leven en te genieten van de alledaagse dingen en anderzijds om de dood uit de taboesfeer te halen. Denk bij leven alvast na over je afscheid. Of je nu blaakt van gezondheid of weet dat het einde nadert.

Dit jaar hebben we het thema "natuurbegraven" gekozen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om begraven te worden in de natuur op een zogenaamde natuurbegraafplaats. Nederland telt op dit moment 16 natuurbegraafplaatsen en dit aantal groeit door de toenemende populariteit. In het kader van Vergankelijkheidsdag organiseert Morgen Uitvaart daarom een gratis excursie naar natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen (Noord-Brabant). Op zondag 6 oktober kunt u hieraan deelnemen. Vervoer wordt gratis voor u geregeld. Vanaf Boezem 9 (industrieterrein Papland) vertrekt de bus om 10.00 uur. Na verwelkoming, een korte presentatie en een wandeling over een deel van de begraafplaats, vertrekt de bus rond 12.30 uur weer terug naar Gorinchem.

Indien u interesse heeft om mee te gaan met de excursue naar de natuurbegraafplaats dan kunt u zich tot en met 23 september (Vergankelijkheidsdag) aanmelden door een e-mail te sturen naar het e-mailadres info@morgenuitvaart.nl of te bellen naar het nummer 088 – 234 55 55.

Meer berichten