Foto:

Finissage Johannes van Vugt en Albert Zwaan

GORINCHEM - De expositie met schilderijen van Johannes van Vugt en Albert Zwaan wordt op zondag 29-9-2019 vanaf 15.00 uur afgesloten met een Finissage. Tijdens deze Finissage bij Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage zijn beide kunstenaars aanwezig.

Johannes van Vugt
Bewogen herinneringen gevangen in verbeelding.
Vanuit de eigen werkelijkheid creërt Johannes van Vugt in zijn schilderijen een individuele weg vol verlangen en hoop. Emoties die dwingen om te existeren in het hier en nu. Een nieuwe realiteit, subjectieve echtheid, weeft zich keer op keer verder in de gedachten van de maker en de toeschouwer. Het gaat over de kracht van herinneren. Van Vugt laat zich verleiden tot het voelen van emoties die bepalend zijn (geweest), of die juist verzachtend, of vernieuwend kunnen werken. Van Vugt schildert zijn geliefde, gehate en gedroomde essenties in een eigen partiële oogopslag. Ingetogen of kleurrijk. 

Albert Zwaan
Het Hollandse, stedelijke landschap als onderwerp blijft Albert Zwaan fascineren' Hij past abstracties het liefst, spelenderwijs toe binnen het kader van flatjes en boompjes. In wezen is Albert een traditionele landschapschilder, die elementen toelaat vanuit de expressionistische schilderkunst, de outsiderkunst, de strip en de graffitiwereld. Neue Sachklichkeit komt soms ook om de hoek kijken. Uitgesproken architectuur leidt alleen maar af en is dominant, daarom gaat hij vaak op zoek naar bebouwing met een sympathieke of meer praktische uitstraling. Hoekjes in je stad, die op ansichtkaarten nauwelijks worden belicht en die in combinatie met wat natuur, een mooi doek opleveren.

Hierbij nodigen wij iedereen uit om onder het genot van een drankje en een hapje het werk van Johannes van Vugt en Albert Zwaan te komen bekijken. 
Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage, Kruisstraat 4, Gorinchem 0183689950.

Meer berichten