Cora Rikkelman. (Foto: Eline Lohman)
Cora Rikkelman. (Foto: Eline Lohman) (Foto: )

Open dag bij Dierenasiel Gorinchem

Op zaterdag 5 oktober wordt de jaarlijkse open dag weer gehouden bij het Dierenasiel Gorinchem. Belangstellenden kunnen kennismaken met de dieren die er zitten, ze kunnen rondleidingen volgen en er zijn demonstratietrainingen.

GORINCHEM – Er zijn de hele dag door tussen 10.00 en 16.00 uur allerlei activiteiten, zoals rondleidingen door de medewerkers en vrijwilligers, het voorstellen van de asielhonden en demonstratietrainingen. Er kan een hapje en een drankje genuttigd worden en er wordt informatie verstrekt bij kraampjes.

Ook wil het asiel mensen een boodschap meegeven, naast het aanbieden van leuke activiteiten tijdens de open dag, vertelt beheerder Cora Rikkelman over de achtergronden van de jaarlijkse open dag bij het Dierenasiel Gorinchem. "We willen de kosten van een huisdier onder de aandacht brengen bij mensen. We vertellen dit wel aan mensen die hier al staan en ook daadwerkelijk een huisdier willen nemen, maar we vinden het belangrijk dat mensen van tevoren weten wat er op hun pad kan komen bij het nemen van een huisdier. Het moet een weloverwogen beslissing zijn als je een dier neemt. Natuurlijk kan er altijd wat onvoorziens gebeuren, maar die onbezonnenheid die we geregeld zien bij mensen, die moet weg."

Cora denkt dat mensen het nemen van een huisdier nog wel eens onderschatten. "Als je al krap in de financiën zit, dan ga je niet twee kittens aanschaffen. Terwijl we dit toch geregeld zien: mensen die een huisdier niet meer kunnen betalen. Je moet er van tevoren heel goed over nadenken. Wil je het allemaal goed doen, dan komt er in het begin best wat bij kijken: inentingen, ontwormen, ontvlooien. Als mensen snappen wat de realistische kosten zijn, dan begrijpen ze ook beter waarom wij als dierenasiel geld nodig hebben. Bij ons hebben we ook kosten voor verzorging, paspoorten en inentingen. En we hebben een ontzettend aardige dierenarts die met ons meewerkt, maar goed, het kost allemaal wel geld." Stichting Dierenasiel Gorinchem herplaatst honden, katten en knaagdieren die om wat voor reden dan ook niet meer bij hun eigenaar kunnen blijven.

Stichting Dierenasiel Gorinchem heeft ook pensionfacilliteiten voor honden en knaagdieren. Het dierenasiel beschikt over verschillende kattenkamers, waarvan één in het bijzonder: de seniorkamer. Stichting Dierenasiel Gorinchem werkt samen met Stichting Hond & Gedrag. De hondenschool verzorgt trainingen aan alle honden met hun baasje. Op de website van het dierenasiel, www.dierenasielgorinchem.nl, is meer informatie te vinden over het dierenasiel. Daarop is ook een overzicht te vinden van de dieren die een baasje zoeken, zoals katten, honden en knaagdieren.

Meer berichten