Kinderen van De Tamboerijn kijken geboeid naar de voorstelling over Giraf.
Kinderen van De Tamboerijn kijken geboeid naar de voorstelling over Giraf. (Foto: Andra van Hofwegen)

Aftrap Kinderboekenweek met theater op De Tamboerijn

GORINCHEM - Als opmaat voor de Kinderboekenweek hebben de jongste groepen van CBS De Tamboerijn in Gorinchem op vrijdag 27 september 's middags een theatervoorstelling gehad. Aansluitend was er voor ouders een boekenmarkt.

Het auteurs-duo Marie-Louise en Mark Sekrève, schrijvers en illustratoren van de prentenboekenreeks over Giraf, gaf een voorstelling op school voor de leerlingen van de onderbouw. De kinderen keken geboeid hoe Giraf, natuurlijk met vallen en opstaan, leert fietsen. Voor velen heel herkenbaar…

De kinderen leerden ook hoe een boek tot stand komt. De auteurs vertelden hoe zij een boek maken. Waar ontstaat het idee, en hoe wordt het dan een verhaal? Dit werd heel beeldend uitgelegd met het ‘kraken van de hersens’ en het ‘oplichten’ van een inval. Tenslotte maken de illustraties het boek helemaal af.

‘Op De Tamboerijn vinden we voorlezen en lezen niet alleen heel leuk, maar ook belangrijk voor de taalontwikkeling en woordenschat van de kinderen. En wat is er nu leuker dan in deze digitale tijd ook eens lekker met een boekje in een hoekje te kruipen?’, aldus juf Regine, leerkracht van groep 3.

CBS De Tamboerijn is een kleinschalige protestants-christelijke basisschool binnen de wallen van Vesting Gorinchem, in het bezit van het Gezonde School-vignet Bewegen en Sport .

Meer informatie over de school is te lezen op www.tamboerijn.nl .

Meer berichten