Vrijwilligers verzamelen bij de picknicktafel in de Lingehaven waar grijpers en afvalzakken worden uitgedeeld. Beeld uit film Gorkumsnieuws.nl)
Vrijwilligers verzamelen bij de picknicktafel in de Lingehaven waar grijpers en afvalzakken worden uitgedeeld. Beeld uit film Gorkumsnieuws.nl)

World Clean up Day krijgt vervolg

GORINCHEM – De eerste World Cleanup Day in Gorinchem was een goede start om volgend jaar verder uit te rollen. Dit keer werden alleen de binnenstad en omgeving onder handen genomen. 25 vrijwilligers verzamelden in een paar uur tijd 25 vuilniszakken vol met zwerfafval, hoofdzakelijk plastic en blik. Daarvan werden zes zakken met afval uit het water van de Linge en ander water in de stad gevuld. De Veerdienst had hiervoor kajaks beschikbaar gesteld.

,,De deelnemers waren erg enthousiast," aldus initiatiefnemer Lloyd D'Rose. ,,Enkele inwoners van de binnenstad hebben zich aangemeld om volgend jaar te helpen organiseren en dit uit te rollen naar de wijken van de stad. We hebben nu een werkgroepje om dit volgend jaar dus breder aan te pakken, maar we zoeken nog meer mensen om zich bij deze groep aan te sluiten. We willen voor volgende keer bijvoorbeeld ook de scholen betrekken bij deze wereldwijde actiedag tegen Plastic Soep."

Geen straf

Voor nu kijkt de organisatie terug op een geslaagd initiatief. Onder de stralende zon was het bepaald geen straf om buiten de handen uit de mouwen te steken en het experiment met de kajaks pakte zeer plezierig uit. Wie mee wil helpen met de organisatie volgend jaar kan contact opnemen via email: info@gorcumactief.nl.

Meer berichten