Verbouwing raadzaal Gorinchem begonnen

GORINCHEM - De raadzaal van gemeente Gorinchem wordt de komende maanden verbouwd. Na de verbouwing heeft Gorinchem een nieuwe raadzaal met een eigentijdse uitstraling, die bovendien multifunctioneel inzetbaar is. Medio januari 2020 kan de raadzaal naar verwachting weer gebruikt worden.

De huidige raadzaal bestaat sinds de bouw van het stadhuis (1994) en voldoet inmiddels niet meer aan de hedendaagse eisen. De technische voorzieningen zijn aan het eind van hun levensduur en het meubilair is aan vervanging toe. In april 2019 besloot de gemeenteraad tot verbouwing van de raadzaal, zodat deze in alle opzichten weer past bij de functie en de huidige tijd.

De werkzaamheden begonnen vrijdag. De zaal ondergaat een flinke metamorfose. Raadsleden zitten straks in één grote cirkel in plaats van twee halve cirkels achter elkaar. Voorzitter en griffier krijgen een nieuw plek in de zaal, net als de wethouders. Verder komen aan de binnenkant van de raadstafel banken. Die kunnen voor minder formele vergaderingen gebruikt worden en bijvoorbeeld ook voor het ontvangen van scholieren. Ook heeft de raad besloten beeld en geluid te gaan streamen. Dit betekent dat raadsvergaderingen voortaan op afstand te volgen zijn.

De werkzaamheden aan de raadzaal nemen enkele maanden in beslag. Dit betekent dat de raadzaal dit jaar niet meer gebruikt kan worden voor raadsvergaderingen en andere bijeenkomsten. De raadsvergaderingen van oktober, november en december 2019 vinden plaats op een externe locatie. Zodra deze bekend is, volgt hier informatie over. Voor de parallelsessies wordt gebruik gemaakt van andere ruimten in het stadhuis.

Meer berichten