Voorleeslunch voor Nationale Ouderendag

GORINCHEM - Het Gasthuis in Gorinchem organiseert op vrijdag 4 oktober een voorleeslunch in het kader van Nationale Ouderendag. Oudburgemeester Piet IJssels leest die dag verhalen voor aan bewoners en acteur Ferdinand Biesheuvel leest verhalen voor aan alle andere geïnteresseerden. Vanaf 11.00 uur zijn bezoekers welkom om naar verhalen te luisteren in het Grand Café in Het Gasthuis.

Op elke woongroep in Het Gasthuis wordt op vrijdagochtend een verhaal voorgelezen. Deze verhalen worden voorgelezen in het kader van de Nationale Ouderendag. Onder anderen Oud-burgemeester Piet IJssels leest de bewoners een speciaal voor deze dag geschreven verhaal voor. Dit Nationale Voorleeslunchverhaal, getiteld Godfried vermist is geschreven door auteur en acteur Maarten Spanjer. De bewoners kunnen aansluitend genieten van een heerlijke lunch.

Voorleeslunch bezoekers

In het Grand Café van Het Gasthuis zijn overige geïnteresseerden welkom om te komen luisteren naar het Nationale Voorleeslunchverhaal verteld door acteur Ferdinand Biesheuvel. Deze voorleeslunch vindt plaats vanaf 11.00 uur aan de Banneweg 61 in Gorinchem. Koffie en thee zijn gratis, een eventuele lunch is voor eigen rekening.

Leescoalitie

De Nationale Voorleeslunch is een initiatief van de Leescoalitie. De coalitie wil hiermee laten zien dat voorlezen ook voor ouderen een prettige en verbindende activiteit kan zijn. In het hele land worden daarom deze dag door bekende en onbekende Nederlandser verhalen voorgelezen aan ouderen.

Meer informatie

Voor meer informatie over verpleeghuis Het Gasthuis en diensten van Rivas, kijk op www.rivas.nl of bel met Rivas Zorglijn 0900-8440. Voor meer informatie over de Leescoalitie, kijk op www.leescoalitie.nl

Meer berichten