Saskia Vugts legt de laatste hand aan een indringend portret van acteur Morgan Freeman.
Saskia Vugts legt de laatste hand aan een indringend portret van acteur Morgan Freeman.

Indringende portretten van beroemdheden in 'Beatrix'

GORINCHEM - De afgelopen zomer overleden Rutger Hauer, maar ook collega-acteur Morgan Freeman, Ruud Lubbers, Donald Trump en andere beroemdheden zijn in Gorinchem te zien. Portretschilder Saskia Vugts exposeert haar werk tot het eind van dit jaar in het Beatrixziekenhuis.

De Brabantse kunstenares verwierf landelijk bekendheid met haar kenmerkende fotorealistische close-ups. Naast haar werk in opdracht heeft Saskia de afgelopen jaren een 'sterrenportfolio' opgebouwd: een bonte serie (inter)nationale bekendheden. Twaalf van deze portretten zijn tot eind december te zien zijn in de entree van het ziekenhuis. 

Verrassing

Na solo-exposities in 's-Hertogenbosch exposeerde Vugts onder meer in Hoorn en Het Gooi. De uitnodiging van de kunstcommissie van het Rivas om in Gorinchem te exposeren kwam als een verrassing. 'Voor mij heel leuk om een podium te hebben in een van voornaamste ziekenhuizen in het midden van het land. Mijn celebrities maken de oranje hal nog kleurrijker. Ik hoop dat ze de patiënten en de drieduizend dagelijkse bezoekers een glimlach bezorgen en een steuntje in de rug geven', aldus de portretschilder.

De expositie is zeven dagen per week toegankelijk voor publiek. Voor meer informatie over de tentoongestelde werken, het laten maken van een portret, of een persoonlijke rondleiding kan contact worden opgenomen per email: info@saskiavugts.nl

Eervolle vermelding

De 56-jarige Saskia Vugts begon op jonge leeftijd met het schilderen van portretten. Haar talent kwam tot ontplooiing tijdens haar studie aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België), waar zij met een eervolle vermelding afstudeerde. Binnen de kaders van de realistische portretkunst vindt zij de ruimte om haar onmiskenbare stijl toe te passen, wat tot uiting komt in een intense dynamiek rond de ogen.

Clinton en Trump

Met ruim twintig jaar ervaring behoort Saskia Vugts tot de top van de Nederlandse portretschilders. Time lapse opnames van het proces dat leidde tot haar portretten van de Amerikaanse presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump kregen in 2016 landelijk media-aandacht.
 

Meer berichten