Longpuntbijeenkomst Vitaal eten bewegen en ontspannen

GORINCHEM - Op dinsdag 15 oktober vindt een bijeenkomst plaats van Longpunt. Het thema van deze bijeenkomst is: 'Vitaal: eten, bewegen en ontspannen'. De bijeenkomst is relevant en interessant voor longpatiënten, hun naasten en voor zorgverleners. Deelname is gratis. De bijeenkomst vindt plaats in woonzorgcentrum Bannehof aan de Voermanstraat 169 in Gorinchem.


Het thema van deze bijeenkomst is zelf werken aan vitaliteit. Tijdens de bijeenkomst geven zorgprofessionals informatie over gezonde voeding, beweging en ontspanning. Bezoekers krijgen informatie, tips en oefeningen van Marieke Bouma (diëtist Rivas), Frederike Buurman (fysiotherapeut Efflux) en Madeleine Storm (medisch maatschappelijk werk Rivas).
Marieke Bouma vertelt meer over het belang van eiwitrijke voeding, Frederike Buurman gaat met bezoekers in gesprek over het belang van beweging en veilig bewegen met een longaandoening en Madeleine Storm vertelt over de impact van een longziekte op het leven van de patiënt en de omgeving. Ook gaat zij gaat met bezoekers aan de slag met ontspanningsoefeningen vanuit mindfulness.

Over Longpunt

In Nederland kampen ruim 1,2 miljoen mensen met een longziekte. Een longaandoening heeft vaak grote gevolgen voor het dagelijks leven. Patiënten met een longziekte moeten hun leven vaak aanpassen en kunnen soms niet alles meer wat voorheen mogelijk was. Daarom organiseert het Longfonds samen met partners door het hele land bijeenkomsten onder de titel Longpunt. Dit zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten waar experts informatie geven en waar patiënten ervaringen kunnen uitwisselen.

Aanmelden niet nodig
De bijeenkomst is gratis toegankelijk en vooraf aanmelden is niet nodig. Bezoekers wordt verzocht geen geurtjes te dragen, omdat die benauwdheid kunnen veroorzaken bij een deel van de longpatiënten. Deze bijeenkomst van Longpunt vindt plaats in woonzorgcentrum Bannehof aan de Voermanstraat 169 in Gorinchem van 14.30 uur tot 16.30 uur (zaal geopend: 14.00 uur).

Meer informatie

Meer informatie over Longpunt is te verkrijgen via Gorinchem@longpunt.longfonds.nl of op www.rivas.nl. Meer informatie over de zorg voor longaandoeningen in het Beatrixziekenhuis is te vinden op www.beatrixziekenhuis.nl.

Meer berichten