Deelnemers gaan aan de slag onder leiding van woordkunstenaar Elten Kiene. Eigen foto
Deelnemers gaan aan de slag onder leiding van woordkunstenaar Elten Kiene. Eigen foto (Foto: )

Workshop 'Jouw verhaal of gedicht' over Vrijheid

GORINCHEM - In het kader van de 26ste uitschrijving van de Gorcums literatuurprijs is er op zondag 13 oktober de workshop 'Jouw verhaal of gedicht' in het Gorcums Museum aan de Grote Markt 17. Van 13.30 tot 16.45 uur gaan deelnemers aan de slag onder leiding van woordkunstenaar Elten Kiene.

Zijn tips helpen de deelnemers op weg bij het maken van een gedicht of verhaal. De deelnemers leren stap voor stap zichzelf creatief uiten in tekst. Een kaartje kost 5 euro en is te koop via www.debibliotheekaanzet.nl en bij boekhandel Cursief. Ervaring is niet nodig en iedereen is welkom.

De Gorcumse literatuurprijs wordt voor de 26ste keer uitgeschreven. Dit jaar is er 75 jaar vrede en vrijheid in Nederland. Om dat mooie feest mee te vieren is het thema dit jaar Vrijheid! Tijdens de workshop 'Jouw verhaal of gedicht' gaan de deelnemers hiermee onder leiding van Elten Kiene aan de slag. Elten is dichter, rapper en woordkunstenaar. Hij is ambassadeur bij BiebAanZet.

Door deze workshop maken de deelnemers op een actieve en enthousiaste manier kennis met het schrijven van poëzie of een verhaal. Ze krijgen handvatten aangereikt om creatief met taal om te gaan en ze leren zichzelf presenteren in taal. Identiteit en schrijven komen aan bod.

Kiene is een gedreven persoon, die zijn passie voor het geschreven woord en voor het 'spoken word' goed weet over te brengen.

Schrijf je wel eens, wil je je gevoelens beter in woorden leren omzetten? Doe mee aan deze sprankelende workshop. Aanmelden kan bij de bibliotheek of via www.debibliotheekaanzet.nl en bij Boekhandel Cursief.

Er is ook een korte rondleiding in Gorcums Museum

De toegangsprijs bedraagt 5 euro.

Gorcumse Literatuurprijs

Stichting Literaire Workshop bestaat sinds 1988. De Gorcumse literatuurprijs prijs wordt in Nederland en Vlaanderen door de stichting uitgeschreven. De opdracht bestaat uit het maken van een gedicht of verhaal. Er zijn drie leeftijdsgroepen en je kunt meedoen van 12 tot …. jaar.

Op www.gorcumseliteratuurprijs.nl is alle informatie te vinden.

Meer berichten