Het is voor de de jeugd een hele prestatie om de beginselen van een muziekinstrument te kennen.
Het is voor de de jeugd een hele prestatie om de beginselen van een muziekinstrument te kennen. (Foto: Theo Bos)

Gorcumse jeugdorkesten geven gaaf concert

GORINCHEM - Dat de jeugd de toekomst heeft met twee Gorcumse jeugdorkesten kwam zaterdag goed uit de verf. Maar liefst twee leerling/jeugdorkesten gaven in het muziekcentrum De Harmonie een gaaf concert.

Meer dan 60 jongelui, actief op een instrument, die samen met muziek plezier maken in een losse, ontspannen sfeer. BassBrass is het opleidingsorkest onder leiding van Yavin Groenewegen en Merwe Sinfonietta staat onder leiding van Michiel van Vliet. De orkesten werden ter ondersteuning aangevuld door wat oudere muzikanten.

Hele prestatie

Even niet letten op klankkleur, dynamiek en techniek. Het is voor de de jeugd een hele prestatie om de beginselen van een muziekinstrument te kennen. “Supergaaf, het is een hele leuke samenwerking”, zoals Michiel van Vliet verwoordde. De zaal was goed gevuld met ouders, opa's en oma’s, die genoten van hun kroost. En ze werden na afloop extra geknuffeld.


Programmering
Twee orkesten, Harmonie en symfonisch, dus ook een gevarieerd programma. Van klassiek tot pop. Canon van Pachelbel en Pirates of The Caribbean stonden onder meer op de lessenaar van Merwe Sinfonietta. BassBrass speelde onder andere Sherk Dance Party, Feel it still en de Festive Ouverture. De finale met beide orkesten werd gespeeld: The lord of the dance. Dirigent Yavin Groenewegen bracht het publiek in beweging om tijdens het spelen een consumptie te halen. Dat liep uit tot een complete polonaise. Goed bedacht dat de orkesten na drie composities om en om speelden; zeer afwisselend. 

Meer berichten