Een mooie actie van de doelman.
Een mooie actie van de doelman. (Foto: Theo Bos)

Unitas zondag pakt belangrijke drie punten

Unitas Zondag - De Baronie: 1 – 0

GORINCHEM - Deze zondag was een cruciale dag, want de top 4 speelde tegen elkaar, dus gingen er hoe dan ook punten verspeeld worden. Daar waar de regiotoppers uit Werkendam en Hoornaar een minder weekend beleefden, was het aan Unitas om wél een resultaat te behalen.

Meestal wordt het een moeilijke middag voor de roodbroeken tegen de Bredanaars, maar deze middag was er meer respect van de gasten dan van de gastheren.

De in het groen gestoken mannen van de Baronie beperkten zich tot reactievoetbal en wachtten op de eventuele fouten die Unitas ging maken in de opbouw. Zeker in de eerste helft was het Unitas dat het initiatief in handen nam en ook hield.

Onschadelijk gemaakt

Regelmatig kwamen de roodbroeken door via vooral de rechterkant waar Yevghenie Marcelli regelmatig zijn directe regenstander uitspeelde en dan zijn medespelers niet goed vond of die konden niet afwerken ( Medhanie Habtemariam). En je weet: dan kan de kans aan de andere kant vallen. Het enige en eerste schot van De Baronie werd vakkundig onschadelijk gemaakt door keeper Ruud Verberk.

Regelmatig kwam Unitas in de buurt van de 16 meter , maar vergat daar de trekker over te halen. Rust 0-0

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet wezenlijk.
Unitas had Daniël Alexander in de kleedkamer achter gelaten. Hij werd vervangen door (van een blessure herstelde) Jay-Jay Meierdres. Ook nu kwamen er mogelijkheden op de rand 16, maar weer werd er teveel getreuzeld en niet geschoten.

In minuut 53 moest de gevaarlijke Yevghenni Marcelli geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Ansu Camara.

Flinke kans

In de 60ste minuut kreeg De Baronie een flinke kans nadat een lange bal over 70 meter verkeerd werd beoordeeld en was het aan Ruud Verberk te danken dat Unitas niet op achterstand kwam.

In de 75e minuut de laatste wissel: Akin Arslan voor Brandon Fijneman. In de 82e minuut vond Kevin Cornet dat het maar eens afgelopen moest zijn met het gepriegel op de rand 16. Van ca. 25 meter nam hij het vijandige doel onder vuur en mede dankzij een blundertje van de keeper schoot hij Unitas op 1-0.

Twee kansen nog: 1 dotje voor Moustafa Mohammed van De Baronie. ( over het Gorinchemse doel). 1 grote kans nog in de 92e minuut voor Ansu Camara (ook over). Hierna vond de scheidrechter het welletjes en kon Unitas gaan genieten van het verstevigen van hun koppositie, samen met Halsteren. Volgende week is er geen programma en de week daarna (27 oktober)is er de thuiswedstrijd tegen Longa ‘30ij wer

Meer berichten