Het jubilerende echtpaar Hessels-de Wit kreeg bezoek van burgemeester Reinie Melissant-Briene. Eigen foto
Het jubilerende echtpaar Hessels-de Wit kreeg bezoek van burgemeester Reinie Melissant-Briene. Eigen foto

Diamanten huwelijk echtpaar Hessels-de Wit

GORINCHEM - Burgemeester Reinie Melissant-Briene bezocht woensdagochtend het echtpaar Hessels-de Wit om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum.

Joop Hessels en Ciska de Wit leerden elkaar kennen tijdens dansles bij dansschool Akkerman. Meneer Hessels, toen 22 jaar, was bevriend met de broer van de toen16-jarge mevrouw De Wit. Ze vonden elkaar zo leuk dat ze besloten om een jaar later te gaan trouwen. Ze gingen wonen in de Zusterstraat in het huis van de moeder van meneer Hessels. Moeder woonde boven en meneer en mevrouw Hessels gingen beneden wonen. Meneer Hessels werkte toen in Hardinxveld bij scheepswerf De Holland en mevrouw werkte bij lederwarenzaak van Noord aan de Hoogstraat.

Vele verhuizingen binnen Gorinchem
Later verhuisden ze vanuit de stad naar de Boogschutterstraat. Na 7 jaar vertrokken ze naar de Intervamflat, hier woonden ze 31 jaar met heel veel plezier. Ook woonden ze 7 jaar op het Sint Jorisplein en nu alweer 9 jaar in de Don Antoniostraat in Gorinchem.

Hobby's
Mevrouw Hessels is altijd erg creatief geweest. Zo hield ze enorm van o.a. kaarten maken en borduren. Ook is mevrouw 18 jaar lang vrijwilligster geweest bij de Rozenobel. Ze schonk er koffie en hielp bij diverse creatieve uurtjes. Omdat meneer Hessels extra zorg nodig had, is ze hiermee enkele jaren geleden gestopt. De tweede liefde van meneer Hessels is muziek. Helaas laten zijn ogen het afweten en kan hij niet meer fietsen en autorijden, maar gelukkig kan hij nog enorm van zijn muziek genieten.

Kleinkinderen en achterkleinkinderen
De heer en mevrouw Hessels kregen een zoon en een dochter. Ze hebben 3 kleinzonen en een kleindochter. Inmiddels mogen zij zichzelf overgrootouders noemen van 5 achterkleinkinderen. Trots laten ze weten dan nummer 6 op komst is!

Dankbaar
Mevrouw Hessels spreekt uit dat ze een druk leven hebben gehad, meneer werkte altijd heel hard. Dankbaar is ze voor de hele leuke tijd die ze hebben gehad, het goede leven en hun fijne gezin.

Viering van het jubileum
De heer en mevrouw Hessels-de Wit vieren op zaterdagmiddag 19 oktober hun 60-jarige huwelijksfeest in de Hipper met vrienden, kennissen en familie. Ze zijn blij dat ze dit nog kunnen doen en kijken hier enorm naar uit.
 

Meer berichten