Goede skills zijn essentieel voor een succesvolle toekomst als lasser.
Goede skills zijn essentieel voor een succesvolle toekomst als lasser. (Foto: Liesbeth Kaldenberg)

Voorronde Skills Heroes voor studenten Da Vinci College

GORINCHEM - Op de locatie van Mercon vindt op woensdag 30 oktober een selectieronde plaats voor de landelijke vakwedstrijden voor mbo-studenten; de Skills Heroes. Negen studenten van ROC Da Vinci College laten die dag hun vaardigheden op het gebied van metaalbewerking en lassen zien. De jury kiest één winnaar. Deze student gaat door naar de landelijke kwalificatieronde, in januari, en daarna mogelijk als vertegenwoordiger van het Da Vinci College naar de landelijke finale op het onderdeel Lassen van de Skills Heroes, in maart.

Voor de voorronde zocht het Da Vinci College de samenwerking met Mercon. Daarmee hebben het Gorinchemse bedrijf én het Da Vinci een primeur. Nooit eerder vonden de Skills voorrondes van het roc bij een professionele organisatie buiten de schoolomgeving plaats. Het grote voordeel hiervan is dat de studenten, afkomstig uit zowel de bol- als de bbl-studieroute, de twee lasopdrachten die zij dienen te verrichten in een realistische werkomgeving en op professionele apparatuur kunnen uitvoeren. "Wij zijn heel content met de betrokkenheid van Mercon bij deze selectieronde." vertelt Arjan van Es, docent Metaaltechniek. "Ondersteund en begeleid worden door vakmensen is erg prettig voor onze studenten, zeker tijdens dit soort wedstrijden. Het is goed voor het leerproces en het vergroot het zelfvertrouwen van de kandidaten."

Opdrachten

De opdrachten die de negen studenten woensdag maken, worden beoordeeld door een jury bestaande uit Anton Roza, Quality Control Medewerker van Mercon, Ed Boender, instructeur metaalbewerking van Da Vinci College en Jan van Persie, programeer engineer bij Valk Welding. De jury kijkt onder andere naar beroepsvaardigheden, beroepshouding en presentatie. Anton Roza is benieuwd naar het niveau van de studenten: "Goede skills zijn essentieel voor een succesvolle toekomst als lasser!"

Meer berichten