Via de Vestingdriehoek is Gorinchem toeristisch op de kaart gezet. Foto: H. de Kock
Via de Vestingdriehoek is Gorinchem toeristisch op de kaart gezet. Foto: H. de Kock

Werkgroep Vesting Gorinchem wint Waterlinieprijs

GORINCHEM/GOUDA - De Werkgroep Vesting Gorinchem krijgt de Oude Hollandse Waterlinie Prijs. De prijs wordt op vrijdag 1 november door 'Prins Willem III' uitgereikt tijdens het Waterliniesymposium in de Goudse Sint-Janskerk. De prijs is een door glaskunstenares Petra Roffel gemaakt vaas, waarin de symboliek van de Waterlinie wordt verbeeld. Namens de werkgroep neemt Ed Giskes de prijs in ontvangst.

De Oude Hollandse Waterlinie Prijs is een initiatief van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Het betreft een jaarlijkse kunstprijs en eervolle vermelding voor een organisatie die zich bijzonder verdienstelijk maakt om de Oude Hollandse Waterlinie op een effectieve manier te promoten.

Groep vrijwilligers

Werkgroep Vesting Gorinchem De Werkgroep Vesting Gorinchem is een groep vrijwilligers van de Historische Vereniging OudGorcum, die zich tot doel hebben gesteld om de vestingwerken en het militaire verleden van vestingstad Gorinchem onder de aandacht te brengen. De werkgroep doet dit onder meer door het organiseren van exposities, vestingrondleidingen, wandelingen, fietstochten en cursussen. Zo heeft de Werkgroep afgelopen jaar een expositie over de OHW georganiseerd in Molen De Hoop.

Vestinguitstraling

Verder begeleidt de werkgroep bij de gemeente Gorinchem projecten ter verbetering van de vestinguitstraling van Gorinchem en herkenbaarheid van de geschiedenis op de vestingwerken. Via de Vestingdriehoek is Gorinchem toeristisch op de kaart gezet.

Meer berichten