Door een school voor voortgezet onderwijs lopen terwijl er gewoon les wordt gegeven.
Door een school voor voortgezet onderwijs lopen terwijl er gewoon les wordt gegeven. (Foto: Peter Sietsema, Aline Sietsema)

School in bedrijf Lyceum Oudehoven een groot succes

GORINCHEM - Door een school voor voortgezet onderwijs lopen terwijl er gewoon les wordt gegeven. Dat kon woensdag op Lyceum Oudehoven. Tijdens een normale schooldag waren leerlingen uit groep 7 en 8 samen met hun ouders van harte welkom om door de school te lopen, een pauze mee te maken en zelfs kort een les bij te wonen. "Wat een goed initiatief", gaf een van de ouders aan. "Je krijgt zo echt een goed gevoel over hoe een school functioneert tijdens een normale schooldag."

Bezoekers werden rondgeleid door de leerlingmentoren, die daarnaast alle vragen beantwoordden en de bezoekers mee naar binnen namen bij de verschillende lessen.

"Tijdens de voorlichtingen aan leerlingen van groep 7 en 8 schrikken ze soms van het grote aantal leerlingen dat op een VO-school zit en ze kunnen zich maar moeilijk voorstellen hoe het er op het Lyceum aan toegaat" vertelt mevrouw Aaftink, teamleider leerjaar 1 en 2. "Door deze middag kunnen de leerlingen rustig ervaren hoe het gaat tijdens leswisselingen en pauzes. Ook kunnen ze een kijkje nemen in de lokalen waar les gegeven wordt."

Andere activiteiten

Naast deze middag heeft Lyceum Oudehoven nog diverse andere activiteiten om leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouders te informeren over Lyceum Oudehoven. Bekijk daarvoor eens de website: www.oudehoven.cvo-av.nl.

Binnenkort weer

Heb je de School in Bedrijf gemist? Op woensdag 27 november heet Lyceum Oudehoven je van 13.00 tot 15.30 alsnog van harte welkom.

Meer berichten