De ouders, leerlingen en vrijwilligers staken de handen zaterdag flink uit de mouwen.
De ouders, leerlingen en vrijwilligers staken de handen zaterdag flink uit de mouwen. (Foto: Alette Lemmen)

J.P.Waale gaat voor groen schoolplein

GORINCHEM - Het is gebeurd, de eerste tegels van het schoolplein van de dependance van de J.P.Waale in de Lingewijk hebben zaterdag plaatsgemaakt voor frisse, groene struiken. Samen met zo’n twintig ouders, leerlingen, teamleden en vrijwilligers van Prachtlint is de schop met een ferme beweging de grond in gegaan.

Sinds maart van dit jaar gebruikt de J.P.Waale het mooie, naastgelegen schoolgebouw als dependance voor haar bovenbouwleerlingen. En deze leerlingen hadden wel een mening over het schoolplein: veel te saai, teveel tegels en ook veel te warm. Via de Leerlingenraad en het Eco-team kwam dan ook al snel de vraag of het schoolplein niet flink groener kon. Met behulp van de kennis en de ideeën van mede-Lingewijkers werden diverse partijen gevonden om mee te doen. En, niet onbelangrijk, werd een subsidie van Groen Verbindt toegekend.

Werk-leertraject

De hele transformatie van het saaie tegelplein naar een groen, uitdagend en duurzaam schoolplein, zal enige tijd in beslag nemen. Het wordt namelijk ook een werk-leertraject met het Wellant (zowel MBO als VMBO). Hoveniersbedrijf Sterk is ingeschakeld bij de uitvoering en leverde voor deze eerste fase de grond en de ligusterstruiken. De Groene Motor stelde het werkmateriaal ter beschikking.

Meer berichten