Longpuntbijeenkomst Leren van elkaar

GORINCHEM - Op dinsdag 19 november vindt een bijeenkomst plaats van Longpunt. Het thema van deze bijeenkomst is: 'Leren van elkaar'. De bijeenkomst is relevant en interessant voor longpatiënten, hun naasten en voor zorgverleners. Deelname is gratis. De bijeenkomst vindt plaats in woonzorgcentrum Bannehof aan de Voermanstraat 169 in Gorinchem.

Het onderwerp van deze bijeenkomst is het delen van ervaringen. Als longpatiënt loop je tegen verschillende obstakels en beperkingen aan, en de kans is groot dat anderen dezelfde problemen ervaren. Tijdens deze ontmoeting is er gelegenheid om in gesprek te gaan en te luisteren naar de oplossingen van lotgenoten. Deze bijeenkomst is ideaal om allerlei tips en trucs uit te wisselen over dagelijkse en praktische situaties, voor en door longpatiënten.

Over Longpunt

In Nederland kampen ruim 1,2 miljoen mensen met een longziekte. Een longaandoening heeft vaak grote gevolgen voor het dagelijks leven. Patiënten met een longziekte moeten hun leven vaak aanpassen en kunnen soms niet alles meer wat voorheen mogelijk was. Daarom organiseert het Longfonds samen met partners door het hele land bijeenkomsten onder de titel Longpunt. Dit zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten waar experts informatie geven en waar patiënten ervaringen kunnen uitwisselen.

Aanmelden niet nodig
De bijeenkomst is gratis toegankelijk en vooraf aanmelden is niet nodig. Bezoekers wordt verzocht geen geurtjes te dragen, omdat die benauwdheid kunnen veroorzaken bij een deel van de longpatiënten. Deze bijeenkomst van Longpunt vindt plaats in woonzorgcentrum Bannehof aan de Voermanstraat 169 in Gorinchem van 14.30 uur tot 16.30 uur (zaal geopend: 14.00 uur).

Meer informatie

Meer informatie over Longpunt is te verkrijgen via Gorinchem@longpunt.longfonds.nl of op www.rivas.nl. Meer informatie over de zorg voor longaandoeningen in het Beatrixziekenhuis is te vinden op www.beatrixziekenhuis.nl

Meer berichten